Balık ile Yoğurt Birlikte Tüketilebilir Mi?
Her ne kadar aynı türden canlıların metabolizmaları benzer
özellikler sergilese de birtakım farklılıklar da barındırır. Zaten
DNA’larımızın, kan gruplarımızın, parmak izlerimizin vb. özelliklerimizin kendi
şahsına münhasır olması, bunun en belirgin örnekleri olarak sıralanabilir. Bu
sebepten birtakım gıdaların vücutta farklı reaksiyonlara sebep olması gayet
normaldir. Genetik yapı veya birtakım farklı vücut özellikleri sebebiyle bir
kişide hiç sorun yaratmayan bir gıda türü bir başka vücutta ciddi sıkıntılara
sebep olabilir. Balık ve yoğurt da bu grupta incelenebilir.
Halk arasında taze balık ve taze yoğurdun birlikte
tüketilebileceği; bayat balık ve yoğurdun ise zehirlenmeye sebep olacağı inancı
yaygındır. Bu görüş, bir bakıma doğruluk payı da taşımaktadır. Balık ve
yoğurdun bayat olması, zehirlenme riskini arttıran bir durumdur. Ancak bazı
insanların metabolizması, balık da yoğurt da taze bile olsa zehirlenme
yaşayabilmektedir. Bu durum, örneğin portakalın bazı insanların midesini
rahatsız etmezken bazılarında yanma ve burulma sorununa sebebiyet vermesine
benzetilebilir. Ancak bünyenizin balık yoğurt ikilisine karşı hassas olup
olmadığını belirlemenin tıbbi bir yolu bulunmamaktadır. Bu, ancak risk alarak
bir miktar tüketerek anlaşılabilecek bir durumdur. Farklı konularda da içerik siparişi verebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder