Balık ile Yoğurt Birlikte Tüketilebilir Mi?


Her ne kadar aynı türden canlıların metabolizmaları benzer özellikler sergilese de birtakım farklılıklar da barındırır. Zaten DNA’larımızın, kan gruplarımızın, parmak izlerimizin vb. özelliklerimizin kendi şahsına münhasır olması, bunun en belirgin örnekleri olarak sıralanabilir. Bu sebepten birtakım gıdaların vücutta farklı reaksiyonlara sebep olması gayet normaldir. Genetik yapı veya birtakım farklı vücut özellikleri sebebiyle bir kişide hiç sorun yaratmayan bir gıda türü bir başka vücutta ciddi sıkıntılara sebep olabilir. Balık ve yoğurt da bu grupta incelenebilir.

Halk arasında taze balık ve taze yoğurdun birlikte tüketilebileceği; bayat balık ve yoğurdun ise zehirlenmeye sebep olacağı inancı yaygındır. Bu görüş, bir bakıma doğruluk payı da taşımaktadır. Balık ve yoğurdun bayat olması, zehirlenme riskini arttıran bir durumdur. Ancak bazı insanların metabolizması, balık da yoğurt da taze bile olsa zehirlenme yaşayabilmektedir. Bu durum, örneğin portakalın bazı insanların midesini rahatsız etmezken bazılarında yanma ve burulma sorununa sebebiyet vermesine benzetilebilir. Ancak bünyenizin balık yoğurt ikilisine karşı hassas olup olmadığını belirlemenin tıbbi bir yolu bulunmamaktadır. Bu, ancak risk alarak bir miktar tüketerek anlaşılabilecek bir durumdur.  Farklı konularda da içerik siparişi verebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkabat Neresi?

Banjul Neresidir?

Atatürk Barajı Nerede?