Bakü Neresi?


Bakü, Azerbaycan’ın başkentidir. Hazar Denizinin batı kıyısında yer alır. Azerbaycan’ın en büyük şehri ve oldukça önemli bir kültür ve ticaret merkezidir. Ortalama olarak nüfusu 3 milyonun civarındadır. Yüzölçümü ise 2200 kilometre karedir.
            Şehrin ne zaman kurulduğu tam olarak bilinmese de oldukça eski bir tarihi olduğu bilinmektedir. Karasal iklimin hâkim olduğu Bakü’de petrol ve tuz, ticaretin temelini oluşturmaktadır. Bakü’de görülmeye değer yerler arasında 1928 yılında Ruslar tarafından yapılan hayvanat bahçesi vardır. Ayrıca dünyanın en yüksek bayrak direği üzerinde Azerbaycan bayrağı da Devlet Bayrağı Meydanında yer almaktadır ve görülmesi gereken yerlerdendir.
            Tarihi İpek Yolu üzerinde bir kavşak niteliğinde olan Bakü pek çok uygarlığa da ev sahipliği yapmıştır. Tarihi surlarla çevrili ve pek çok tarihi eseri barındıran şehir, yeni ve yüksek binalarla da modernliği yansıtmaktadır. Shirvanshakhs Sarayı, Kız Kulesi, Kırık Kule, ünlü bir ateş tapınağı olan Tapınak Kompleksi, Bakü’nün tarihi ve turist çeken yerlerindendir. Ayrıca Fıskiye Meydanı ve Primorsky Parkı da gezilesi yerlerindendir. Gibi konularda içerik ajansı sizlere uzman makaleler sunar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkabat Neresi?

Banjul Neresidir?

Atatürk Barajı Nerede?