Balık Tutmada Nasıl Başarı Sağlanır?


Balık tutmak, pek çok insan için iyi vakit geçirmenin yegâne yoludur. Balık tutarken insanlar tüm dünyayı ardında bırakır ve tüm dertlerini unutur. Böylece stresten uzaklaşmaya imkân sağlayan balık tutma hobisi, oldukça sağlıklı bir hobidir.

Ancak balık tutmak öyle çok kolay bir iş değildir. Birtakım püf noktaları bulunmaktadır. Özellikle malzeme seçimi son derece önemlidir. Olta balıkçılığı yapılacaksa bölgede bulunan balıkların özellikleri bilinmeli, ona göre misine, iğne ve yem seçimi yapılmalıdır. İnce misineler bazı balıklar tarafından kırılabilmekte; kalın misineler ise bazı balıkları ürkütebilmektedir. Ayrıca etobur balıklar ve et yemeyen balıklar, farklı yemlere gelmektedir.

Serpme balıkçılığında ise su şartlarının iyi bilinmesi şarttır. Su derinse daha ağır serpmelerin kullanılması iyi olacaktır. Aksi takdirde serpme dibe çökene kadar balıklar çoktan orayı terk etmiş olur.

Bir diğer husus ise balıkların yayılım saatinin iyi bilinmesidir. Her balık türünün farklı saatlerde yemek yeme alışkanlığı araştırılmalı, o saatlerde ava çıkılmalıdır. Ayrıca suyun balık tutulacak kısmının yarım saat kadar önce yemlenmesi, balıkları çekeceği için, faydalı olacaktır.  Vakit kaybetmeden içerik ajansı ile görüşme sağlayarak buna benzer konularda ya da farklı içerikler ile hazır makale satın alın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkabat Neresi?

Banjul Neresidir?

Atatürk Barajı Nerede?