Bamako Neresidir?


Bamako Mali’nin en büyük şehri olup aynı zamanda başkentidir. 1.690.471 nüfusa sahip olan şehir Afrika ülkelerinin en hızlı, dünyanın ise 6. Hızlı büyüyen, gelişen kenti unvanını almıştır. Ülkenin güney ucunda yer alan şehir ülkenin kalbi konumunda olup aynı zamanda büyük bir ticaret bölgesi ve konferans merkezidir. İşlenmiş et, balık, tekstil ve metal başlıca ticari ürünleridir. Özellikle Nijer nehrinde yapılan ticari balıkçılık büyük bir önem arz eder.
                Bamako şehrinin geçmişi paleotik döneme kadar gitmekte ilk yerleşimler bu dönemde olmuş fakat şehrin kuruluşu on yedinci yüzyılda olmuştur. 1883 yılında Fransızların hâkimiyetine geçen Bamako 1908’de ise Fransız Sudanının başşehri olmuş, şimdi ise Malinin başkentidir.
                Yüksek hava sıcaklığına sahip olan şehir için en uygun ziyaret ayları Ocak-Mart arasıdır. Birçok turistik faaliyetine ev sahipliği yapan şehirde konaklama konusunda da bir sorun yaşanmamaktadır. Türkiye’den Bamako’ya direkt uçuşlar olmayıp aktarmalı olarak yaklaşık 12-14 saat arası bir sürede ulaşılabilmektedir.  İsterseniz içerik siparişi vererek daha farklı konularda da sunulan hazır makalelerden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkabat Neresi?

Banjul Neresidir?

Atatürk Barajı Nerede?