Bangui Neresidir?


Bangui, Ubangi nehrini kıyısında kurulmuş olup Afrika kıtasındaki Orta Afrika Cumhuriyetinin başkenti ve aynı zamanda en büyük ve gelişmiş şehridir. Ülke içinde özerk bir yönetime sahip olan Bangui 67 km2’lik yüzölçümü ve 620.000’e ulaşan nüfusuyla oldukça yoğun ve kalabalık bir şehirdir. Ülke nüfusunun çoğunluğu Bangui ve çevresinde yaşamaktadır.
                Bangui nehir kıyısına kurulmuş olması dolayısıyla düzenli feribot seferleri ve limanının olmasının yanında havaalanı ve Çad, Sudan, Kamerun’a ulaşım sağlayan gelişmiş karayolları da vardır. Tropikal bir iklime sahip olan Bangui’de iki ana mevsim hüküm sürmektedir. Mayıs-Ekim arası yağışlı sezon, Kasım- Nisan arası ise kuru sezon yaşanmakta olup ortalama sıcaklık değerleri 26 derecedir.
                Türkiye’den Bangui’ye direk uçuş bulunmamakla birlikte buraya gitmek isteyenler önce Paris’e oradan da haftada bir kez Bangui’ye uçuş olan bir günde Bangui’ye ulaşabilirler. Şehre giden turistler için yeterli konaklama imkânı bulunan şehirde yakın çevredeki köylere ziyaretle kabile hayatı görülebilir ve ulusal açık hava parkı gezilebilecek yerler arasındadır. Buna benzer konularda hazır makale örneklerinden yararlanılması mümkün.
               

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkabat Neresi?

Banjul Neresidir?

Atatürk Barajı Nerede?