Banjul Neresidir?


Banjul Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Gambiya Nehrinin denizle birleştiği kısımda ada üzerinde yükselen bir şehir olmasının yanında Afrika kıtasında yer alan Gambiya’nın başkentidir. Nüfus sayımlarına göre ülkenin altıncı en büyük şehri olan Banjul, Gambiya’nın başşehri olması ile de büyük bir öneme sahiptir.
                2012 sayımlarına göre 31,928 nüfusa sahip olan şehir çevre yerleşim birimleriyle birlikte 352,238 kişiyi barındırmaktadır. 19932teki resmi verilere göre nüfusunun büyük çoğunluğunu Wolof Etnik Grubu oluşturmaktadır. Şehirde Wolof ’un yanında Mandinka ve Fula etnik grupları da bulunmaktadır.
                Şehir bir dönem İngiliz sömürgesi olmuş ve ticaret ve köle ticaretinin merkezlerinden biri olmuş bağımsızlığını kazandıktan sonra ise önemli bir askeri merkez olmuştur. UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmış ve korunan kaleleri ve mevzileri bulunmaktadır.  Tropikal bir iklime sahip olan şehir, genel hava sıcaklığı 25-30 derece arasındadır. Çokça turist çeken şehir turistik konaklama açısından da otel, pansiyon gibi konaklama yerlerine sahiptir. Bu konuda uzman hazır makale örneklerinden yararlanabilir içerik siparişi anında verebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşkabat Neresi?

Atatürk Barajı Nerede?